Historia

Allting började år 1976 när vår far, Henrik skaffade sin första Münsterländer vid namn Don. Åren gick och 1989 flyttade han till Sverige och hamnade i Småland där träffade han vår mor Silva, vid denna tid ägde han Ricky som importerades till Sverige. 1994 kom vår första tik till huset vid namn Pelydryn’s Haidi det är även hon som kommer att grunda de första kullarna. 1996 tog kenneln fart med A-kullen. Året efter första kullen importerar vi Söhöjlandet’s Bella, detta blod som Bella har med sig ifrån sina tysk-/danska gener är dem vi avlar på ännu idag.

År 2000 kommer Hirschfänger’s Debbi till världen och stannar kvar hos oss som avels tik, jaktkompis och familjevän. Hon är i skrivande stund kvar i livet hos nära vänner till familjen för att njuta av sina sista år i livet.

År 2002 kommer Hirschfänger’s Godis till världen och även hon får stanna kvar hos oss som avels tik, jaktkompis och familjevän. Idag är hon pensionerad från jakten och lever livet som den pensionär hon är.

År 2006 kommer Hirschfänger’s La Donna till världen och även hon får stanna kvar hos oss som avels tik, jaktkompis och familjevän. 2011 går tyvärr Donna bort i en tragisk trafikolycka, de år vi har haft med henne kan ingen hund ersätta och vi är evigt tacksamma att vi fick 5 fina år tillsammans och en hel del underbara valpar.

År 2008 kommer Hirschfänger’s Opixel till världen och även hon får stanna kvar hos oss som avels tik, jaktkompis och familjevän. Idag är Pixel den ända hunden som vi just nu använder aktivt i jakt, från avelsrollen är hon pensionerad.

År 2011 kommer Hirschfänger’s Ricky till världen och efter att ha fått en tuff start på livet så återvänder han till oss 2013. Till hösten så hoppas vi att vi kan få igång på honom på jakt och även utställningar nu till sommaren. Ricky ägs av Annisett & Mattias.

År 2012 kommer Hirschfänger’s Tekla till världen och även hon kommer att få stanna kvar hos oss som den nya avelstiken, jaktkompisen och familjevän. Tekla ägs av Annisett & Mattias.

Mor Silva & Far Henrik kommer att driva kennel Hirschfänger’s fram tills 2013 då de känner att de har gjort sitt med valpar och avel, de lämnar nu över till den nya generationen bestående av deras döttrar Annisett & Julia. Annisett är äldsta dottern och hon kommer i främsta hand att fortsätta med aveln detta kommer ske fram till den dag Julia är klar med sin utbildning och stadgat sig i livet. Silva & Henrik kommer givetvis att finns vid sidan om som stöd och hjälp. Mattias Nordahl, Annisetts sambo och delägare i deras hundar kommer dra sitt strå till stacken främst inom jakten med hundarna.

Familjen är aktiva jägare, viltspårdomare och ägnarna sina lediga timmar och dagar åt hundarna, träningen, skogen och även familjens katter.

Kontakt


Karta